Ataşehir Tüm Çankırılılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kadın Kolları tarafından düzenlenen kadınlar matinesi yoğun ilgi gördü.

Ataşehir Tüm Çankırılılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kadın Kolları geleneklerini ve kültürlerini yaşatmak amacıyla ferfene (kadınlar matinesi) düzenledi.
Küçükbakkalköy Mahallesi’nde düzenlenen kadınlar matinesine Çankırı Dernekleri Federasyonu Başkanı Zekeriya Açıkgöz, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurdagül,  MHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Ayşe Öztürk, Ataşehir Malatyalılar Derneği  Kadın Kolları Başkanı Gülay Ülkü ve yönetim kurulu üyeleri, ve STK’ların kadın kolları başkan ve temsilcileri  ile Çankırılı kadınlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasından sonra Ataşehir Tüm Çankırılılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kadın Kolları Başkanı Filiz Öztürk Akan yaptığı konuşmada hemşerilerinin istekleri doğrultusunda ikinci kez bir araya geldiklerini belirterek “Ferfene geçmişten bugüne aslında kadınlar matinesi olarak geliyor.  Onu bugüne taşımaya çalıştık ve bir Ferfene etkinliği düzenledik. Amacımız insanları bir araya getirerek birlik ve beraberliklerini sağlamak. Bu anlamda baba yadigârım Çankırım için verdiğim emek ve her saniyem helal olsun. Gururla ve büyük onurla elimden geleni yapıyorum ve yapmaya da devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Ataşehir Tüm Çankırılılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Bağcı ve misafirler de yaptıkları kısa selamlama konuşmalarında derneklerin, yörelerin kültürlerini yaşatması anlamında yaptıkları çalışmaların önemine dikkat çektiler.

Etkinlikte sahne alan Çankırılı sanatçılar da söyledikleri türkülerle misafirlere yöre kültürünü tanıttı.