Ataşehir’de bulunan Malatya derneklerinin yöneticileri, Himmet Kaya başkanlığında ATAMAD tarafından düzenlene etkinlikte bir araya geldi.

Ataşehir Malatyalılar Derneği tarafından, Ataşehir’de bulunan Malatya dernekleri yönetici ve eşlerinin katıldığı bir etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş, Cumali Ünaldı, adık Dönmezer, Hosrof Köletavitoğlu, Ataşehir’de buluna Malatya derneklerinin yöneticileri ve eşleri ile Malatyalılar katıldı.
Misafirlere, ATAMAD Kadın Kolları üyeleri tarafından yapılan Malatya’ya özgü yiyecekler ikram edildi. Darbuka, keman ve klarnet ustalarının yer aldığı müzik grubu da söylediği Malatya türküleriyle etkinliğe renk kattı.

DSC_5322
ATAMAD Başkanı Himmet Kaya yaptığı kısa konuşmada misafirlerine hoş geldiniz diyerek “Derneğimizin ilk kurulduğu günden beri süreli yineliyorum; bizim ortak noktamız, değerimiz, zenginliğimiz Malatyalılığımız. Malatya’nın her kesiminden dostlarımızla, arkadaşlarımızla, hemşerilerimizle bir arada olmaktan onur duyuyorum. Sık sık bir araya gelip yapacağımız çalışmalarımız için zaten görüş alışverişinde bulunuyoruz. Bugün ise daha çok sohbet etmek, hasret gidermek adına bir araya geldik” şeklinde konuştu.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan da yaptığı konuşmada Türkiye mozaiğini Malatya’da görmenin mümkün olduğuna dikkat çekerek “Malatya Kürdüyle, Türküyle, Alevisiyle, Sünnisiyle, Ermenisiyle bir mozaik… 1960′lı yıllarda başlayan göç ile birlikte İstanbul’da yoğun bir Malatya nüfusu yaşamaya başladı. Özellikle Arguvan ve Arapgirliler önce Anadolu yakasına, daha sonra da Avrupa yakasına yerleştiler. Yalnızca bizim köyümüzden bu bölgede yaşayan 600 hane var. 80′li yıllardan sonra da örgütlenmeye başladılar. Malatyalılar örgütlülüğü de beceren bir toplum. Anadolu yakasında da ciddi bir örgütlenme var. Gözüken bir gerçek de, çok parçalı bir yönetim anlayışı olması. Ataşehir Malatyalılar Derneğinin bu dağınıklığı ortadan kaldırmak için, Malatya’nın Türkiye’ye örnek olacak barış ve huzurunu tanıtmak için yaptığı çalışmaları, düzenlediği etkinlikleri doğru buluyorum. Hatta dernek sayılarının azaltılması, tek çatı altında toplanması gerekliliğini düşünüyorum” diye konuştu.

DSC_5326

Hosrof Köletavitoğlu da yaptığı kısa konuşmada “Atalarımız halk anlamında biz olmayı becerebilmişler, o sıcaklığı yakalamışlar. Bugün tekrar bir olmaya, biz olmaya çalışıyoruz” dedi.

Cumali Ünaldı da konuşmasında  Ataşehir Malatyalılar Derneğinin diğer hemşeri derneklerinden çok farklı olduğunu ifade etti. Malatya’da var olan her kesimin ATAMAD’da temsil edildiğinine dikkat çeken Ünaldı şöyle konuştu:  “Burada Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Ermeni herkes yönetimde temsil ediliyor. O nedenle ATAMAD’ın bulunduğu yer diğer derneklerden çok farklı. Malatya’nın birliğini temsil ediyor. Belki gelecekte Türkiye’nin birliğini temsi eder bir fonksiyon icra edere hale gelecek.  Belki dünyada, çevremizde bulunan uzlaşmazlığı da giderici bir fonksiyon icra edecek. Malatya’nın tarihinde ve kültüründe uzlaşma kültürü var. Günümüzde en çok ihtiyaç duyulan şey, uzlaşma kültürü. Köy dernekleri bu işin kılcal damarı, kökü. Kök ve dalları burada, bir arada.”

DSC_5327

Sadık Dönmezer de Malatyalılığın bir ayrıcalık olduğunu, ATAMAD’ın yapacağı çalışmalara destek vereceklerini söyledi.

Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş ise konuşmasında Ataşehir’deki bütün köy derneklerinin ATAMAD çatısı altında bir araya gelmesinin önemi üzzerinde durarak şunları söyledi: “İnşallah bu etkinlikler artarak devam eder. Malatyalıların Ataşehir’in toplumsal hayatında önemli bir yeri var. Yaptıkları işlerle diğer STK’lara örnek oluyor. Bu birlikteliğin, beraberliğin, model kent Malatya’nın memleketimiz ve ülkemiz için güzel bir örnek olmasını diliyorum.”

Daha sonra söz alan dernek yöneticileri de derneklerini tanıtan konuşmalar yaptı.
Konuşmalardan sonra misafirler Malatya’nın her bölgesinden yiyecekler ikram edildi.

DSC_5389DSC_5387DSC_5385DSC_5381DSC_5378DSC_5373DSC_5367DSC_5361DSC_5359DSC_5358DSC_5355DSC_5349DSC_5343DSC_5341

DSC_5426